Depri-doe-journal

Op de lange termijn ben ik van plan om mijn blogposts te bundelen in een boek. Het wordt een boek over verschillende onderwerpen voor het verbeteren van je (mentale) gezondheid, zoals gedragsactivatie, slaap, voeding, perfectionisme, verslaving, coping stijlen, het vormen van gewoontes, etc. Informatie zal worden afgewisseld met boeiende oefeningen, schema’s om je gewoontes en gemoedstoestand bij te houden en nog veel meer.

In principe verschijnt alle inhoud van het uiteindelijke boek eerst hier op dit blog. Mijn eerste prioriteit is mensen te inspireren zelf aan de slag te gaan met hun mentale gezondheid. Omdat het zo’n belangrijk onderwerp is wil ik het kosteloos houden zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Dit boek is voor iedereen die de onderwerpen in een logische volgorde gebundeld wil hebben en alle oefeningen rechtstreeks in de journal wil maken. Er zal meer dan genoeg ruimte zijn om te schrijven, tekenen en tracken in een handzaam formaat dat je overal mee naar toe kunt nemen. Het format is geïnspireerd op de bullet journal methode, een handig systeem om te plannen, gedachten te ordenen, gewoontes bij te houden, etc.

Oefening over gedragsactivatie uit mijn bullet journal (zie ook mijn blogpost “Eerste hulp bij lusteloosheid”)

Welk onderwerp wil jij graag behandeld zien?

Updates over de voortgang van mijn boek geef ik via mijn nieuwsbrief. Hier nodig ik de lezer ook uit om feedback te geven en heb je de mogelijkheid om nieuwe onderwerpen voor blogposts aan te vragen. Dus wil je updates ontvangen over het boek en/of je mening geven? Schrijf je dan onderaan de pagina in op de maandelijkse nieuwsbrief! Je ontvangt dan bovendien geselecteerde artikelen en aanbevelingen om je mentale gezondheid een boost te geven!