Over mij

Het is een mooie zondagochtend in Januari, wanneer ik de parkeerplaats van de Soester Duinen oprij. De fotograaf staat al te wachten en we worden snel vergezeld door Tom en Sven, 2 teamgenoten van SO Soest. De instructies zijn simpel: we rennen een aantal keer het pad op en af terwijl de fotograaf zich tussen de bomen manoeuvreert op zoek naar de beste foto.

Een paar minuten later zit het erop. We nemen afscheid van de fotograaf en rennen de blauwe paaltjes route, alvast ter voorbereiding op de MIND Blue Monday Run over een dikke week. Op die dag komt heel Nederland in beweging en wordt er geld opgehaald om jongeren die met psychische klachten te maken hebben te ondersteunen. Mede dankzij de publiciteit in de Soester Courant, het AD (Zie foto hieronder) en de lokale radio werd het evenement een daverend succes en haalden we ruim tweeduizend euro op voor MIND.

Als initiatiefnemer werd me natuurlijk steevast gevraagd hoe ik op het idee was gekomen. Ik had MIND gevonden door mijn behandeling tegen lichte depressie, maar tegen de media hield ik me hierover op de oppervlakte. Ik twijfelde of ik wel wilde dat iedereen het wist en bovendien: “Wat had ik nou te vertellen over depressie?”. Maar de interviews zetten me wel aan het denken en het idee werd geboren om mijn ervaringen en geleerde lessen met de buitenwereld te delen.

Gedurende de corona pandemie zijn er talloze krantenkoppen verschenen over toenemende psychische klachten onder de bevolking en jongeren in het bijzonder. Met de toegenomen druk op de GGZ zijn de wachtlijsten verder toegenomen en is de benodigde hulp niet altijd voor handen. Met mijn blog hoop ik lezers, die kampen met depressie of in een mentale dip zitten, te inspireren zelf aan de slag te gaan met hun mentale gezondheid.

Door de hulp van mijn psycholoog, E-health modules en zelfstudie gaat het inmiddels steeds beter met me en ben ik hard op weg om weer de oude te worden. Hier deel ik mijn ervaringen, tips, trucs en opdrachten die mij hierbij geholpen hebben.

De lancering van mijn blog gaat gepaard met een nieuwe actie: voor eind december ga ik vijfhonderd kilometer mountainbiken voor stichting MIND (https://starteeneigenevenement.doemeemetmind.nl/actie/lester-moorman). Dit keer ben ik open over de reden en heb ik wel wat te vertellen over depressie. Wát dat is, dat vindt je hier, op mijn blog.

Veel leesplezier!

Lester P.S. Mocht je ergens vragen over hebben of willen praten dan kun je een reactie achterlaten onder de blogposts of me mailen op contact@depri-doe-blog.nl

Tussenstand MTB actie MIND: 274.5 KM

We naderen het einde van het jaar, morgen is het alweer 1 december. Er zijn al vele kilometers gefietst en zeker ook nog een boel kilometers te gaan. Mooie routes gedaan bij Schaarsbergen, Austerlitz en natuurlijk ook in de regio. Aangezien de voetbaltraining vervalt de komende tijd heb ik in ieder geval een extra MTB-dag per week voor de laatste loodjes.

Er is 285 euro opgehaald voor stichting MIND, mijn streefbedrag is 500 euro. Doneren kan nog steeds! Op https://starteeneigenevenement.doemeemetmind.nl/actie/lester-moorman

Eindstand MTB actie MIND: 274.5 KM en 285 euro voor stichting MIND

Helaas is mijn vorige bericht over de tussenstand ook de eindstand gebleken, door een hardnekkige rugblessure.
Toch overheerst trots over de gefietste kilometers en het bedrag dat opgehaald is! Aan alle donateurs: hartelijk dank!